Postupak pripreme:
Smesu za palačinke napraviti na uobičajeni način ispeći 10 palačinki (prečnik tiganja 24).Dok pečete palačinke,meso isecite na male kockice(ja sam na štapiće,shvatila sam da su kockice bolje),šampinjone operite i isecite na listove,izrendajte kačkavalj,prazi luk isecite na male kolutove.Ugrejte malo ulja ispržite meso,taman toliko da dobije malo rumenu boju,dodajte šampinjone.Kad ispari tečnost dodajte luk,začin,biber po ukusu i ostale začine,kad luk omekša sklonite sa vatre.Pržite sve vreme na 3 od početka do kraja.Otopite maslac na 2 upržite brašno polako dodajući ugrejano mleko brzo i neprestalno mešajući napravite bešamel,posolite po ukusu.Sklonite sa vatre dodajte kačkavalj i sjedinite.6-7 kašika bešamela stavite u nadev i promešajte.Na svaku palačinku stavite po kašiku nadeva i motajte kao „sarmu“.Pleh,vatrostalnu posudu premažite uljem ređajte palačinke i prelijte preostalim bešamelom.Peći na 200C 10-ak min i još 10 na 170C.
Sastojci:
500gr pilećeg belog mesa,400gr svežih šampinjona,80-100gr prazi luka,100gr kačkavalja,30gr maslaca ili margarina,2 kašike brašna,400ml mleka,10 palačinki,malo ulja,suvi biljni začin,prstohvat bosiljka,mirođije i ruzmarina,mleveni biber,so.