Priprema:
Šampinjone očistiti, iseći na listice i posoljene dinstati na malo masnoće (maslac, margarin ili ulje) dok ne uvri sok koji sami puste.
Pileće belo meso (grudi) oprezno istanjti tučkom, pa ispeći na maslacu ili margarinu sa obe strane.
Kad je pečenje pri kraju (a belom mesu ne treba puno) preliti komade belim vinom i dinstati dok vino malo ne uvri.
Na meso dodati izdinstane šampinjone, slatku pavlaku i zacin C (Vegetu).
Izmešati i kuvati lagano, dok se sos ne zgusne.
Proveriti ukus, posoliti po potrebi, posuti mlevenim biberom.
Poslužiti sa krompir-pireom.
Potrebno:
– 4 komada pileceg belog mesa (od jednog pileta, podeliti na 2 dela pa svaki komad preseci pazljivo po debljini na dve snicle).
– 250 – 300 gr. sampinjona
– 1 – 1.5 dl belog vina
– 80 gr. maslaca ili margarina
– 1 – 1.5 dl slatke pavlake
– So, biber, zacin C (Vegeta)
Jelo je lagano i ukusno.
Ako ranije niste kuvali sa slatkom pavlakom, ne brinite – konacan ukus je pikantan ali nije sladak.