Govedina sa paradajzomPriprema:

Junetinu iseći na krupnije komade,pelat paradajza na kocke, crni luk štositnije iseckati.Na malo ulja propržiti luk kako bi postao staklast, a zatim dodati junetinu, te i nju kratko propržiti.Nastaviti sa dinstanjem uz povremenodolivanje juneće supe.Kada je junetina napola dinstana, dodati pelat i sok od paradajza, crno vino, bosiljak i začine po ukusu. Dinstatidok meso potpuno ne omekša,a suvišna tečnost ne uvri, kako bi se dobila željena gustina.Testeninu obariti u slanoj vodi, apotom je procediti i služiti kao prilog uz gotovo jelo.

Sastav:

800 g junetine od buta,2 glavice crnog luka,300 g pelata paradajza,1 dl soka od paradajza,3 dl goveđe supe,1 dl crnog vina
400 g spiralne testenine,bosiljak,mešavina začina, so, biber

OSTAVI KOMENTAR