gulas sa brusnicamaPostupak pripreme:

Luk sitno naseckamo posolimo i dinstamo na malo maslinovog ulja dok ne poprimi lepu zlatnu boju i postane staklast.Meso isečemo na sitne koske oko 1×1 cm i dinstamo sa lukom da dobije molo boje pa dodamo vodu oko 1 l.

Brusnice usitnimo oštrim nožem pa dodamo mesu i luku.Sa brusnicama dodamo i slatku mlevenu papriku, biber, nariban đumbir i sve zajedno kuvamo dok meso ne omekne oko 45-60 min.Kada meso omekne dodamo 2 dcl paradajz soka i oko 1dc crnog vina i kuvamo još oko 10 minuta.Na kraju po potrebi dosoliti.Za vreme kuvanja dodati vodu po potrebi.

Kao prilog uz gulaš mogu se poslužiti njoke od krompira.

Sastojci:

500gr nemasni svinjski but,2-2.5 supene kašike sušene brusnice,2kom crni luk veće glavice,200ml sok od paradajza, 100ml crno suvo vino(vranac), 2 kafene kašike svež rendani đumbir,2 kafene kašikice slatka mlevena paprika,po ukusu so, 1/2 ravne kafene kašikice, biber.

OSTAVI KOMENTAR