Sastojci:
7 pilećih bataka
2 kašike maslinovog ulja
2 čena belog luka, usitnjena
? kašičice čilija u prahu
2 kašike aleve paprike
2 kašičice soli
1 kašičica mlevenog bibera
prstohvat cimeta
med
Priprema:
U činiji pomešajte sve začine osim meda. Uvaljajte batake u mešavinu začina i prebacite ih u frižider na 2 sata, a najbolje preko noći.
Zagrejte malo maslinovog ulja na jakoj temperaturi u tiganju. Dodajte batake i pržite ih 3 minuta, uz stalno okretanje. Sačuvajte preostalu mešavinu začina. Smanjite temperaturu na srednje i nastavite da pržite još 3 minuta.
Izvadite batake iz tiganja.
U začine dodajte kašiku-dve meda, pa batake obložite tom smesom i prebacite ih u pleh. Pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko 20 minuta ili dok kožica ne bude pečena (često okrećite batake).