peceni pileci bataciSastojci:

    7 pilećih bataka
    2 kašike maslinovog ulja
    2 čena belog luka, usitnjena
    ? kašičice čilija u prahu
    2 kašike aleve paprike
    2 kašičice soli
    1 kašičica mlevenog bibera
    prstohvat cimeta
    med

Priprema:

U činiji pomešajte sve začine osim meda. Uvaljajte batake u mešavinu začina i prebacite ih u frižider na 2 sata, a najbolje preko noći.
 
Zagrejte malo maslinovog ulja na jakoj temperaturi u tiganju. Dodajte batake i pržite ih 3 minuta, uz stalno okretanje. Sačuvajte preostalu mešavinu začina. Smanjite  temperaturu na srednje i nastavite da pržite još 3 minuta.
 
Izvadite batake iz tiganja.
 
U začine dodajte kašiku-dve meda, pa batake obložite tom smesom i prebacite ih u pleh. Pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko 20 minuta ili dok kožica ne bude pečena (često okrećite batake).
 

OSTAVI KOMENTAR