Potrebno je:
4 kg goveđih rebara, 3 glavice crnog luka, 2 šargarepe, manji koren celera, 2 kašike timijana, morska so, 2 lista lovora i 10 zrna crnog bibera. Sos: 2 dl vode, 150 g šećera, 4 dl vinskog sirćeta, 200 mg soja sosa, 2 pomorandže, 2 l supe od govedine i 2 ljute paprike.
Priprema:
Rebra isecite na nekoliko komada i skuvajte u 2 l slane vode, zatim ih izvadite i ocedite, a supu sačuvajte. Meso položite u pleh, preko njega stavite očišćen i sitno iseckan luk, celer i šargarepu, listove lovora, biber u zrnu, so i timijan. Nalijte 1/2 litra vode, ostavite da se govedina peče oko 60 minuta na 150 stepeni, na svakih 15 minuta prelivajte vodom iz pleha. U međuvremenu pripremite preliv, pomešajte u većoj posudi šećer i vodu i na niskoj temperaturi kuvajte dok ne provri. Kada smesa postane gušća, kao karamel, sipajte vinsko sirće, promešajte i dodajte soja sos, oljuštenu pomorandžu isečenu na komadiće, sitno iseckanu ljutu papriku i supu u kojoj se kuvalo meso.
Sve dobro promešajte, sačekajte da provri i ostavite da se kuva dok se količina ne prepolovi, povremeno promešajte. Rebra izvadite iz rerne, prelijte sos preko njih i sačekajte desetak minuta da ga meso upije. Servirajte toplo.