aromatična rebarcaPotrebno je:

1 veliki komad svinjskih rebara, 1 kašika suvog biljnog začina, 1 kašičica bibera, pola kašičice belog luka u prahu, trećina kašičice crvene začinske paprike, so, 2 kašike senfa, 1 kašičica vorčestera, 4 kašike kečapa, 1 kašika maslinovog ulja, 1 kašičica origana

Priprema:

Pomešajte suvi biljni začin, biber, so, crvenu začinsku papriku i beli luk, i time dobro natrljajte meso. Senf pomešajte s vorčesterom i premažite rebarca, pa ih uvijte u aluminijumsku foliju podmazanu uljem. Ostavite u frižideru nekoliko sati, pa stavite s folijom u pleh i pecite dva i po sata u rerni zagrejanoj na 120 stepeni. Otvorite foliju i premažite rebarca mešavinom kečapa, maslinovog ulja i origana. Ako u rerni imate gril, premazano meso vratite i pecite nekoliko minuta dok se ne uhvati tanka korica.

OSTAVI KOMENTAR