Glazirane kremenadlePotrebno je:

4 kremenadle
za marinadu: 3 kašike senfa, kašika meda, 2 kašike ulja, sok od pola limuna, kašičica žalfije

za preliv: pola glavice crnog luka, 5 kašika soka od jabuke, 150 ml pavlake, 2 kašike peršuna, so, biber, začini po želji

Priprema:

Odstranite masnoću s kremenadli, pa ih usolite i pobiberite. U činiji pomešajte sve sastojke za marinadu, pa u to dodajte krmenadle i ostavite ih da odstoje pola sata kako bi upile aromu. Nakon toga iz izvadite iz činije, a preostalu marinadu sačuvajte za preliv.
Kremenadle ispecite na zagrejanom teflonskom tiganju. Sok od pečenja takođe sačuvajte. U preostali sok dodajte marinadu, seckani crni luk, sok od jabuke i kuvajte dok ne ispari polovina tečnosti. Nakon toga dodajte pavlaku, začinite i pustite da provri. Na kraju dodajte sitno seckani peršun. Prelijte pečene kremenadle i služite uz pire od krompira.

OSTAVI KOMENTAR