Rižoto sa gamborima i ajsbergomPostupak pripreme:

Beli luk sitno iseckamo i kratko propržimo pa dodamo gambore koje kretko prodinstamo.
Na gambore dodamo grupnije isećene šampinjone koje smo predhodno kratko blanširali u slanoj vodi.Ajsberg salatu podelimo na dva dela, jedan deo salate iskoristićemo kao prilog tj salatu a drugi deo nasečemo i dodamo da se dinsta šampinjonim i gamborima, posolimo, pobiberimo i dodamo kiselu pavlaku kad sala splasne.Sve zajedno krčkamo par minuta da odpari mali višak tečnosti.
Pirinač skuvamo u posoljenoj vodi da bude al dente, dobro ocedimo od viška tečnosti pritiskajući na cediljku i pomešamo sa predhodno spremljenom smesom gambora ,ajsberga i gljiva , sve zajedno ostavimo da odmori oko 10 min i pomoću kalupa po želji služimo na tanjiru za posluživanje sa dodatkom salate začinjene po želji.

Sastojci:

rižoto 250gr
pirinač 300gr
gambori 1kom srednja glavica
ajsberg salata 400gr
šampinjoni 1kom
kisela pavlaka po ukusu
so po ukusu
biber

OSTAVI KOMENTAR