Potrebno je:
1 kg naseckanog kiselog kupusa, 100 g crnog luka, 50 g suve slanine, 4 kašike ulja, 400 g svinjetine od buta
300 g smeđeg pasulja, kašičica kima, 2 kašičice crvene paprike u prahu, ? kašičice majorana, 1 feferona, 2 čena belog luka, kašika naseckanog peršuna, kašika suvog začina, 2 kašičice gustina
Priprema:
Na zagrejanom ulju propržite luk nasečen na ploške, a zatim slaninu i svinjetinu isečene na kocke. Nastavite da pržite oko 5 minuta uz stalno mešanje, a zatim posudu sklonite s vatre. Dodajte papriku u prahu, kiseli kupus, suvi začin i sve dobro izmešajte. Zalijte s dovoljno vode da prekrije sadržaj u loncu i nastavite da kuvate na laganoj vatri oko sat vremena. Tokom kuvanja dodajte majoran, kim, gnječeni beli luk, naseckanu feferonu i peršun. Pred kraj dodajte kuvani pasulj i gustin, koji ste prethodno razmutili u malo vode. Kratko prokuvajte i po potrebi dodajte malo vode. Varivo od kiselog kupusa poslužite uz restovani ili kuvani krompir.