Potrebno je:
800 g jagnjetine od buta, 1 dl kiselog mleka, 4 struka mladog luka, 300 g paradajza, 5 kašika maslinovog ulja, 1 dl povrtnog bujona iz kocke, 2 kašičice slatke mlevene paprike, grančica-dve sveže nane, so i biber.
Meso isecite na kockice, preručite u veću posudu, odozgo rasporedite kolutiće od dva struka mladog luka, pospite mlevenom paprikom, posolite i pobiberite. Prelijte s 3 kašike maslinovog ulja, snažno promešajte i ostavite da se meso marinira oko dva sata. U međuvremenu usitnite preostali luk i izdinstajte ga na ostatku maslinovog ulja, dodajte oceđeno meso i pržite na visokoj temperaturi četiri-pet minuta. Paradajz prelijte ključalom vodom, oljuštite, iseckajte na kockice, sipajte preko prženog mesa, prelijte sačuvanom marinadom i toplim povrtnim bujonom, promešajte, smanjite temperaturu i dinstajte sat i 45 minuta, da se sos zgusne. Za to vreme operite i osušite listiće nane, iseckajte ih, prelijte kiselim mlekom, promešajte, sipajte preko mesa, promešajte, kuvajte još desetak minuta da se malo zgusne i servirajte.