Potrebno je:
800 g junjetine, 200 g smrznutog lisnatog testa, 2 grane celera, 200 g paradajz sosa, 2 kašike maslinovog ulja, 2 lista lorbera, 1 dl crnog vina, jaje, grančica ruzmarina, 2 čena belog luka, 2 šargarepe, kašičica slatke paprike u prahu, so i biber.
Grančice celera, šargarepu, ruzmarin i beli luk usitnite, pomešajte, preručite u veću posudu, prelijte maslinovim uljem, dodajte listove lorbera i dinstajte na niskoj temperaturi 10 minuta. Za to vreme meso isecite na kockice, pomešajte sa dinstanim povrćem, pojačajte temperaturu i pržite pet minuta uz stalno mešanje. Prelijte vinom, sačekajte da alkohol ispari, dodajte paradajz sos, promešajte, smanjite temperaturu i kuvajte još 35 minuta. Pred kraj kuvanja stavite mlevenu papriku, so i biber i promešajte. Ovako pripremljeno meso preručite uovalnu vatrostalnu činiju. Testo istanjite na debljinu od oko 0,5 cm, položite ga preko činije i ivice testa zalepite za stranice činije. Površinu testa premažite umućenim jajetom, na nekoliko mesta izbockajte viljuškom i pecite 20 minuta na 200 stepeni, ili dok testo ne porumeni. Servirajte toplo.