Za 4 osobe:
600 g dimljenih svinjskih rebaraca, 600 g kiselog kupusa ribanca, 4 kašike maslinovog ulja, čen belog luka, 2 lovorova lista, kašika zrna kleke, 1,5 dl suvog belog vina, biber u zrnu i so.
Za knedle:
300 g bajatog hleba, pola veze peršuna, 3 kašike mleka, 3 jajeta, 70 g brašna, manja glavica luka, 30 g maslaca i so.
Beli luk očistite, usitnite i propržite na vrelom ulju, dodajte oceđen kupus ribanac, listove lorbera, rebarca, biber i zrna kleke. Promešajte, sipajte vino, posolite, poklopite, smanjite temperaturu i dinstajte dva sata. Za to vreme prstima izmrvite kriške hleba, luk iseckajte i izdinstajte na vrelom maslacu, sipajte preko hleba i dodajte seckani peršun. Posebno umutite jaja sa mlekom, sipajte preko pripremljene mešavine i ostavite sa strane 60 minuta, da hleb upije svu tečnost. Dodajte brašno i so i snažno mesite prstima da dobijete gustu, kompaktnu masu. Formirajte kuglice veličine ping-pong loptica i kuvajte ih 13 minuta u ključaloj slanoj vodi, ocedite i servirajte sa dinstanim kupusom i svinjskim rebarcima.