Gurmanska pitaPotrebno je:
500 g junećeg mlevenog mesa, 750 g krompira, glavica crnog luka, 4 kašike ulja, 2 čena belog luka, 250 g kora za pitu, 200 g feta sira, 50 g zelenih kiselih feferona, 2 jaja, 120 g kisele pavlake, 250 g čeri paradajza, 3 kašike prezli, 25 g putera, rendani muskatni oraščić, so i biber.

Priprema:
Zagrejte dve kašike ulja, ispržite mleveno meso, seckan crni i beli luk, posolite i pobiberite. Meso izvadite iz tiganja, zagrejte ostatak ulja, dodajte kockice krompira, pržite 15 minuta, posolite, pobiberite i izvadite. Umutite pavlaku, 100 g feta sira i jaja, začinite oraščićem, solju i biberom. U podmazan kalup ređajte pojedinačno kore (svaku premažite otopljenim puterom), ali tako da vise preko ivice. Pospite prezlama, sipajte meso, rasporedite krompir, prepolovljen paradajz, oceđene i seckane feferone, 100 g izdrobljenog feta sir, prelijte umućenim jajima i preklopite kore koje štrče. Pecite u rerni na 200 stepeni 40 minuta.

OSTAVI KOMENTAR