Plavi patlidzan Zapecen sa kozjim siromZa 4 osobe potrebno je:
2 plava patlidžana, 150 g kozjeg sira, 3 krupnija jajeta, 1 kašičica kukuruznog skroba, 200 ml krem pavlake,

Priprema:
2 prstohvata timijana, 4 kašike maslinovog ulja, so i biber.
Patlidžan operite, odsecite vrhove i iseckajte na kockice. U tiganju zagrejte ulje, izdinstajte plavi patlidžan 5-7 minuta dok ne porumeni. Potom ga izvadite iz tiganja rešetkastom kašikom, posolite i pobiberite i ostavite da se iscedi od ulja na papirnoj salveti. Zagrejte rernu na 200 stepeni. U činiji umutite jaja sa skrobnim brašnom i krem pavlakom, posolite, pobiberite i umešajte timijan. Rasporedite plavi patlidžan u četiri manje vatrostalne činije, dodajte kozji sir iseckan na kockice, prelijte mešavinom jaja i kukuruznog skroba i zapecite u rerni 10-15 minuta. Poslužite toplo ili hladno, uz zelenu salatu.

OSTAVI KOMENTAR