Za 4 osobe potrebno je:
1 l pileće supe, 4 kašike brašna, 400 g rendanog čedar kačkavalja, 1 glavica brokolija iseckanog na komadiće, 1 glavica crnog luka, 2 čena belog luka, 2 dl krem pavlake za kuvanje, 60 g putera, kašika seckanog peršuna, so i biber.
Priprema:
U šerpi rastopite puter na srednjoj temperaturi, dodajte sitno seckani crni i beli luk i pržite 3-5 minuta. Potom umešajte brašno, promešajte, pržite 60 sekundi, pa dolijte pileću supu neprestano mešajući. Kad proključa, dodajte rendani kačkavalj. Kuvajte dok se sir ne istopi. Zatim dodajte brokoli i krem pavlaku i kuvajte još desetak minuta na umerenoj temperaturi. Posolite i pobiberite po želji, pospite peršunom i izmiksirajte dok smesa ne postane homogena. Poslužite vruće.