piletina-pecurke-mrsnoZa 6 osoba potrebno je:
500 g šampinjona, 400 g pilećeg belog mesa iseckanog na kocke, 2 glavice crnog luka, 1,5 l pileće supe, 2,5 dl krem pavlake za kuvanje, 30 g putera, 4 kašike brašna, 2 kašičice kari začina, so i biber.
Priprema:
U šerpi rastopite puter na srednjoj temperaturi. Dodajte seckani crni luk i sitno iseckane šampinjone i dinstajte 5-7 minuta. Pospite brašnom, promešajte, pržite jedan minut i potom postepeno dolijte supu, neprestano mešajući. Posolite i pobiberite po želji. Dodajte pileće meso i kuvajte na umerenoj temperaturi 30-35 minuta. Potom umešajte krem pavlaku i kari začin, kuvajte još desetak minuta dok meso ne omekša. Poslužite uz prepečen hleb.

OSTAVI KOMENTAR