ROLOVANA TELETINAZa 4 osobe potrebno je:
400 g spanaća, 300 g šampinjona iseckanih na kocke, 60 g mlevenih lešnika, 1, 5 kg telećeg mesa za rolovanje, 400 g paradajz sosa sa biberom, 2 glavice crnog luka, 4 kašike maslinovog ulja, so i biber.

Priprema:
U posoljenoj kipućoj vodi obarite očišćen spanać 2-3 minuta, isperite hladnom vodom i ostavite da se cedi. U tiganju zagrejte ulje na srednjoj temperaturi, izdinstajte šampinjone, crni luk i mlevene lešnike, sklonite sa ringle, posolite i pobiberite. Zagrejte rernu na 210 stepeni. Rasecite meso horizontalno na 1-1,5 cm debljine, ne prekidajući ivice, tako da dobijete 1 četvrtasti komad pogodan za rolovanje. Istucite meso, rasporedite spanać, šampinjone i luk, čvrsto urolujte i uvežite koncem. Stavite u pleh, prelijte uljem, posolite i pobiberite i pecite 50-60 minuta. Gotovo meso izvadite u tanjir, a u pleh sipajte paradajz sos, kuvajte 5 minuta i poslužite uz pečenje.

OSTAVI KOMENTAR