Teleci odresci sa vinom i limunomKada meso odstoji malo u pacu, dobija čaroban ukus. Evo nekoliko marinda koje će i obične šnicle da pretvore u gozbu.

Potrebno je:
600 g telećeg filea, 50 ml ulja, sok od 1 limuna, so, beli biber, 10 g brašna, 100 ml belog vina, 150 ml slatke pavlake, 20 g maslaca, peršun,
1 kašika mešavine suvih začina.

Priprema:
Meso narežite na 12 manjih odrezaka, istucite ga, natrljajte začinom i sve poprskajte sa malo limunovog soka. Tako pripremljene odreske ostavite neka malo odstoje. Nakon toga ih sa jedne strane pospite brašnom i stavite da se peku na zagrejanom ulju u tiganju, s pobrašnjenom stranom prema dole. Kada odresci poprime s obe strane lepu smedju boju, zalijte ih vinom i ostavite lagano da se dinstaju. Pred kraj umešajte slatku pavlaku, ostatak limunovog soka, pobiberite i dodajte još suvog začina. Sve zajedno prokuvajte i na kraju umešajte maslac.

OSTAVI KOMENTAR