Marinirana cureca prsaPotrebno je:
1 kg ćurećih prsa, 3 kašike maslinovog ulja, 1 kašika limunovog soka, 1/2 kašičice ruzmarina, 2 kašičice senfa, 2 čena belog luka, biber, 1 kašika mešavine suvih začina.

Priprema:
Ćureća prsa operite i prosušite papirnatim ubrusom. U manjoj posudi pomešajte maslinovo ulje, limunov sok, ruzmarin, senf, izgnječen beli luk, biber i suvi začin. Marinadom premažite meso i ostavite da malo odstoji. Marinirano meso kratko propecite u tiganju sa svih strana, a zatim stavite u rernu da se peče. Pecite pokriveno alu-folijom na 180 stepeni oko 60 minuta. Za vreme pečenja povremeno podlivajte sa malo vode. Pečena ćureća prsa narežite na odreske i poslužite sa povrćem i salatom po izboru.

OSTAVI KOMENTAR