RAMSTEK U SLATKO-KISELOM SOSUPotrebno je:
600 grama dobrog mekšeg ramsteka, dve šargarepe, kolut ananasa iz konzerve, tri limete ili zelenih limunova, glavica crvenog luka, kora limete, jedna kašika braon šećer i dva decilitra soka od pomorandže.
za marinadu: crni biber, ruzmarin, majčina dušica i morska so.

Priprema:
Umarinirati ramstek u komadu, posoliti, pobiberiti i utrljati začine. Ostaviti da odleži 1-2 sata. U drugoj posudi udinstati na malo putera i maslinovog ulja, crveni luk i rendanu šargarepu. Dodati šećer, kada se šećer karamelizuje dodati ananas sečen na kocke, zatim narendati koru limete i sok nacediti. Dodati sok od pomorandže. Kuvati na laganoj vatri, po potrebi zgusnuti i začiniti po ukusu. Ramstek peći sa svih strana po 3-4 minuta, a zatim ga prebaciti u pleh i dopeći u rerni još 10 minuta na 200 stepeni. Sos servirati sa strane, meso iseći na šnicle.

OSTAVI KOMENTAR