piletina u sosu od pecuraka i senfaPotrebno je:
700 g pilećih prsa bez kostiju, 2 kašike brašna, 1/2 kašičice soli, prstohvat bibera, 4 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja, 400 g šampinjona, sitno iseckanih, 1 krupnija glavica crvenog luka, isečenog na kolutove, 2 kašike ruzmarina, 2 kašike peršuna, 3 kašike senfa, pola šolje belog vina, 1/4 šolje pilećeg bujona, 2 kašike pavlake za kuvanje, 2 kašike putera

Priprema:
Pomešajte  brašno, so i biber. U tu smesu umočite piletinu, otresite višak i sklonite sa strane.U velikom tiganju zagrejte ulje i  ispržite piletinu dok ne porumeni.U istom tiganju propržite pečurke oko 3 minuta dok ne počnu da tamne. Smanjite vatru na srednju temperaturu i dodajte crveni luk i ruzmarin. Pržite oko 2 do 3 minuta. Zatim dodajte senf i vino i dobro promešajte. Dodajte i peršun, bujon, pavlaku i puter i sve promešajte.Vratite isprženu piletinu u tiganj i prekrijte je sosom. Smanjite temperaturu, poklopite i kuvajte dok piletina ne bude gotova. Servirajte meso preliveno sosom.Izvor

OSTAVI KOMENTAR