Potrebno je:
750 g krompira , 3 kašike ulja n, 2 srednja praziluka , 250 g paradajza , 1 veza majorana n 500 g pilećih fileta n, 1 kašičica instant supe od povrća n so n crni biber.
Priprema:
Krompir isecite na kolutove. Zagrejte ulje i na tihoj vatri pržite krompir 15 minuta, uz povremeno okretanje. Ne pržite sve odljednom da bi bio hrskav. Presecite praziluk po dužini i isecite na komade širine oko dva centimetra. Paradajz isecite na kocke. Majoran iseckajte, a dve grančice ostavite za dekoraciju. Isecite meso na kocke, krompir izvadite iz tiganja, pa u istoj masnoći propržite piletinu. Dodajte praziluk i dinstajte 2-3 minuta. Dodajte paradajz i majoran i još malo propržite. Nalijte 150 ml vode, a kad proključa umešajte supu. Ostavite kratko da odstoji, dodajte krompir, posolite i pobiberite.