krompir na francuski nacinPotrebno je:
1kg krompir, 300-400 gr kobasica, 5 kom kuvana jaja, 100 gr edamer sir, 180 gr kisela pavlaka, 2 dcl mleko, so i biber po ukusu, 100 gr maslac, jaja 2 kom

Priprema:
Krompir i tvrdo kuvana jaja iseći na tanke šnite. Krompir posoliti i pobiberiti po ukusu. Kobasice iseckati na komade. što se kobasica tiče koristite one koje najvise volite (kranjske, srpske, dimljene…)Dno posude dobro premazati maslacem. Polovinu krompira poredjati po dnu. Preko krompira stavite kobasice i kuvana jaja. Sve posuti rendanim edamerom ili nekim drugim sirom koji se lepo topi. Prekriti ostatkom krompira. Ne pritiskati već ostaviti sve „našušureno“.
Umutiti 180 gr kisele pavlake i 2 dcl mleka, dodati so i biber po ukusu. Preliti preko krompira. Ukoliko volite u mleko mozete dodati 1-2 jajeta, umutiti i time preliti krompir. Odozgo posuti komadićima maslaca. Peci na 180 C oko 1 sat, odnosno dok se krompir skroz ne skuva i ne dobije lepu rumenu boju.

OSTAVI KOMENTAR