biber-piletinaPotrebno je:
500 g pilećeg belog mesa, 2 kašike maslinovog ulja, 50 ml vorčester sosa, sok od jednog limuna, 2 čena, belog luka, biber u zrnu (zeleni, crni i beli)
ruzmarin, so, 400 g paprike, 300 g tikvica, 300 g crnog hleba, 400 g, paradajza – kao prilog.

Priprema:
Napraviti marinadu od sitno iseckanog belog luka, crnog, zelenog i belog bibera, ruzmarina, crvene mlevene paprike, vorčester sosa, limunovog soka i maslinovog ulja. Piletinu izlupati tučkom za meso, staviti u marinadu i ostaviti da odstoji minimum 10 minuta. Paprike iseći na kriške, tikvice na kolutove, posoliti, pobiberiti i grilovati na zagrejanom ulju. Izvaditi povrće i u istom tiganju peći mariniranu piletinu. Preliti ostatkom marinade i posuti ruzmarinom. Servirati na tanjir uz kriške paradajza i poslužiti uz crni hleb.Biber je jedan od najrasprostranjenijih i najvažnijih začina u kulinarstvu. Zeleni biber se dobija branjem zrna bibera pre zrenja. Crni biber se bere neposredno pred zrenje, suši se na suncu čime postaje crn i tvrd, dok se beli dobija od zrelog zrna koje se natapa nekoliko dana u tekućoj vodi, nakon čega mu se guli ljuska pa ostaje samo semenka skoro bele boje.Izvor

OSTAVI KOMENTAR