Punjene tortiljeNapravite ovu zanimljivu kombinaciju sa piletinom iz meksičke kuhinje, a za pripremu su vam potrebna pileća prsa, kukuruz šećerac, crveni pasulj, paradajz sos, pavlaka, gauda i tortilje

Potrebno je:
300 g pilećih prsa, 4 struka mladog crnog luka, čen belog luka, crvena paprika, 200 g kukuruza šećerca, 200 g crvenog pasulja iz konzerve, 2 kašike ulja, 250 ml + 4 kašike paradajz sosa, 4 tortilje, 125 g kisele pavlake, 100 g gaude, so i biber.

Priprema:
Papriku očistite od semenki i isecite na kockice. Mladi luk izrežite na kolutove, a beli usitnite. Piletinu isecite na male kocke, ispržite na ulju, posolite i pobiberite. Izvadite iz tiganja, stavite seckano povrće, kukuruz i pasulj i propržite.Sipajte 250 ml paradajz sosa, dodajte pečenu piletinu, začinite solju i biberom i kuvajte na srednjoj temperaturi.

Tortilje stavite u pleh obložen masnim papirom i pecite u rerni na 200 stepeni, po minut, dva sa obe strane.Na sredinu svake tortilje sipajte dve, tri kašike fila, urolajte i poredjajte u vatrostalnu posudu. Pavlaku umutite sa četiri kašike paradajza, premažite tortilje, pospite rendanom gaudom i pecite u rerni na 200 stepeni 20 minuta.

OSTAVI KOMENTAR