Teleće pečenje u bešamel sosuNačin pripreme

Meso oprati i istrljati solju i vinjakom. Ostaviti da odstoji u frižideru oko 1 sat.

Crni luk oljuštite i sitno iseckajte, zelen operite, očistite i iseckajte. Ulje zagrejte u posudi za pečenje, dodajte u to meso pa propržite sa svih strana da porumeni. Zatim dodajte šipku cimeta i pripremljena zrna bibera. Mešajući polako dolivajte mleko. Kada ste sipali svo mleko poklopite posudu i na tihoj vatri dinstajte oko sat i po.

Izvadite meso, ostavite na toplom mestu.

Sok od pečenja propasirati, umešati skrob, prokuvati da se sos lepo zgusne, po ukusu začiniti solju i biberom. Meso iseći na lepe komade, po želji služiti sa dinstanim brokolijem, paradajzom i kuvanim tankim rezancima.

Sastav:

1 kg teletine za pečenje
3 kašike vinjaka
2 glavice crnog luka
pola veze zeleni
3 kašike ulja
4 karanfilića
manja šipka cimeta
6 zrna bibera, so
500 ml mleka, biber
2-3 kašike skroba

OSTAVI KOMENTAR