jaja-u-zelenom-sosuPotrebno je Za 4 osobe:
800 g sitnog krompira, 6 jaja, vezica vlašca, peršuna i mirodjije, 6 stabljika bosiljka, 150 g grčkog jogurta, 250 g kisele pavlake, kašika majoneza, krastavac, 2 kašike ulja, sok od limuna, so i biber.

Priprema:
Krompir operite i sa ljuskom skuvajte u pokrivenoj posudi 20 minuta. Vlašac, peršun, mirodjiju i bosiljak operite, prosušite i sitno iseckajte. Kiselu pavlaku umutite sa jogurtom i majonezom, dodajte seckano začinsko bilje, posolite i pobiberite. Jaja skuvajte u kipućoj vodi oko osam minuta, ohladite, oljuštite i prepolovite. Krastavac očistite, isecite na tanke kriške, prelijte limunovim sokom i uljem, posolite i pobiberite. Krompir ocedite i servirajte sa jajima, zelenim sosom i salatom od krastavaca.

OSTAVI KOMENTAR