POHOVANA CURETINA SA ZACINIMAPotrebno je:
4 veće šnicle ćurećeg mesa, 4 kašike putera, 1 kašika seckanih, mešanih začina (peršun, timijan, mirođija), 1 čen belog luka, 50 g prezli, 100 g brašna, 2 jajeta, so, biber, 2 dl ulja.

 
Priprema:
Meso dobro operite, pa na svakoj šnicli po dužini nožem razrežite džep. Šnicle posolite, pobiberite i dobro istrljajte uljem. Puter penasto umutite, pa mu dodajte začinsko bilje, malo soli i izgnječeni beli luk. U svaku šniclu stavite po kašiku ove mase, a onda ivice džepova stisnite prstima. Dobro ulupajte jaja, malo ih posolite, zatim punjene šnicle pohujte tako što ćete ih uvaljati u brašno, pa u jaja i na kraju u prezle. Ostavite u frižideru jedan sat. Šnicle pre prženja još jednom uvaljajte u prezle i pržite u dubokom, vrelom ulju. Poslužite uz prženi krompir i svežu salatu.

OSTAVI KOMENTAR