SVINJSKA PECENICA SA SLJIVAMA

 

Potrebno je:
1 svinjska pečenica, 1/4 l belog vina, 1 kašika šećera, sok od 1 limuna,
3 karanfilića, 1 kašičica bibera u zrnu, 250 g suvih šljiva, so, biber, 1 kašika margarina, 1 glavica crnog luka.

 

Priprema:
Skinite kožicu sa pečenice i prorežite je do sredine. Kuvajte 10 minuta belo vino sa šećerom, limunovim sokom, karanfilićem, biberom u zrnu i suvim šljivama. Izvadite šljive, malo ih ohladite, izvadite koštice i poredjajte ih po pečenici. Meso obmotajte koncem, natrljajte solju i biberom i pržite na margarinu. Dodajte kockice luka i pržite još 30 minuta. Dodajte vino i prokuvajte. Meso isecite na lepe kolutove i složite ih na tanjir. Sok od pečenja procedite i posebno servirajte.

OSTAVI KOMENTAR