Piletina u besamel sosuPotrebno je:
800 g pilećeg belog mesa, 4 dunje, 1 limun, 2,3 grančice majčine dušice, muskatni orah u prahu na vrh kašičice, 50 g putera, 2 dl mleka, kašika brašna, kašika kisele pavlake, 2 kašike prezli, malo maslinovog ulja, so i biber.

Priprema:
Meso operite, osušite, prelijte maslinovim uljem, posolite i pobiberite, pospite seckanom majčinom dušicom, stavite u pleh obložen papirom za pečenje i poprskajte sa malo vode. Dunje oljuštite, očistite, isecite na kriške ili kolutiće, poprskajte limunovim sokom i rasporedite oko pilećeg mesa. Kiselu pavlaku pomešajte sa prezlama i sipajte preko mesa, pa sve pecite 30 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Za to vreme zagrejte puter u tiganju, dodajte brašno, promešajte, dodajte toplo mleko i mešajte da se ne bi formirale grudvice. Posolite, pobiberite i začinite muskatnim oraščićem. Pečenu piletinu služite sa komadićima dunje i prelijte bešamel sosom.

OSTAVI KOMENTAR