snicle u sosu od mirodjijePotrebno je:
juneće mleveno meso 500 grama, crni luk 1 glavica, beli luk 2 čena, jaje 1, hleb 1 kriške, mleko malo, so, biber i začini po ukusu, brašno kašika, crvene paprike malo, ulje za prženje
za sos: ulje tri kašike, brašna 2 kašike, mleko ili neutralna pavlaka čaša, so i mirodjija 1 kašičica

Priprema:
Mleveno meso pomešati sa jajetom, crni i beli luk sitno izrendati. Krišku hleba potopiti u mleko ocediti od mleka i udrobiti. Dodati so, biber i začine. Na kraju kašiku brašna i malo crvene mlevene paprike. Sve sastojke sjediniti i oblikovati šnicle. Pržiti šnicle u dubokom vrelom ulju sa obe strene po nekoliko minuta. Vadite gotove šnicle na salveti da upiju višak masnoće. Sos. Zagrejte ulje, dodajte brašno i promešajte da se uprži i pazite da ne zagori. Dolijte mleko ili pavlaku i na tihoj vatri kuvajte da se zgusne (mleko možete dodavati po želji). Posolite i dodajte mirođiju. Sve promešajte i prelijte preko šnicli. Poslužite uz sezonsko povrće.

OSTAVI KOMENTAR