govedja šnicla sa sosomPotrebno je:

300 g goveđih šnicli, 1 crni luk, isečen na trake, 3 kašike maslinovog ulja, 1 / 2 šipke vanile, 1 lovorov list, 75 ml supe od povrća, 4 kašike portoa, 1 / 2 kašike belog vinskog sirćeta, 1 pakovanje smrznutog spanaća, 1 / 16 kafene kašičice muskatnog oraščića, 1 / 2 limuna, listovi žalfije za ukras, so i biber

Za spemanje ovog jela je potrebno vreme, ali vredi uloženog truda. Meso je izuzetno nežno i blago slatki sos od portoa ide jako dobro uz njega.

Zagrejte rernu na 80 stepeni. Obilno začinite meso sa solju i biberom. Pecite meso sa svih strana u vrelom tiganju sa 1 kašikom maslinovog ulja (oko 5 minuta ukupno). Zatim stavite meso u šerpu sa 1 kašikom maslinovog ulja i stavite u rernu na 1 sat.

 

U međuvremenu, sotirajte luk u tiganju sa 1 kašikom maslinovog ulja dok ne postane proziran.

Dodajte semenke iz pola šipke vanile i jedan lovorov list. Zatim sipajte porto i sirće.

Nakon toga, sipajte supu i začinite solju i biberom. Poklopite i lagano kuvajte 1 sat. Zatim skinite poklopac i nastavite da lagano kuvate dok se količina tečnosti ne smanji. Skinite tiganj sa vatre.

Izvadite lovorov list. Dok se sos lagano kuva, skuvajte spanać u loncu prema uputstvima. Kada skoro sva tečnost nestane iz lonca, začinite po ukusu solju, biberom, muskatnim oraščićem i limunovim sokom.

Presecite goveđu šniclu na pola, postavite je pored spanaća i ukrasite sa sosom od portoa i listovima žalfije.

OSTAVI KOMENTAR