juneci-odrezak-sa-boranijomPotrebno je:
750 g zelene boranije (može i smrznuta), so, 4 šargarepe, 4 juneći odrezak (po 150 g), biber, kašika ulja, 2 kašike kisele pavlake, 2 kašičice crvenog bibera

Priprema:
Kuvati boraniju oko 15 minuta (ako je smrznuta, ubaciti je direktno u ključalu vodu). Obariti šargarepu i iseckati je na kolutiće.Natrljati stejkove biberom, zagrejati teflonski tiganj i pržiti sa svake strane po 3–4 minuta. Izvaditi meso i posoliti ga.U sok od prženja naliti šolju vode i prokuvati. Umešati kiselu pavlaku i krupno mleveni crveni biber.Procediti boraniju i izmešati je s šargarepom. Servirati pripremljeno povrće uz meso koje smo iseckali na režnjeve i prelili sosom. Za prilog možete dodati i pire krompir. Servirati uz suvo crno vino po izboru.

OSTAVI KOMENTAR