pljeskavica
Pogledajte savete za pripremu ukusnih i sočnih pljeskavica.
Izbor mesa je važan. Ako želite sočan hamburger, izaberite juneće meso, po mogućstvu ono koje sadrži 80% mesa i 20% masnoće.  Što je meso manje masno, pljeskavice će biti manje sočne.Pažljivo pripremajte. Najbolji način oblikovanja pljeskavica je rukama. Nemojte jako pritiskati i previše mesiti meso.Nemojte prerano okrenuti pljeskavicu. Sačekajte da meso dobije hrskavu koricu pre nego što okrenete pljeskavicu. Znaćete da je strana pečna kada se lako dovoji od tiganja.Nemojte pritiskati pljeskavicu. Odolite iskušenju da pritisnete pljleskavicu dok se peče jer će tako izgubiti sočnost.Pecite na odgovarajućoj temperaturi. Ne samo da će meso biti ukusnije, već odgovarajuća visoka temperatura može da neutrališe eventualne bakterije.Pripremajte pljeskavice u tučanom posuđu. Ukoliko ste u mogućnosti, pljeskavice pripremajte u tučanom posudju. Tiganj za gril će dati pljesakvici šare kao da je pripremljena na roštilju, ali će prostor između šara ostati nepečen.

OSTAVI KOMENTAR