Potrebno je za 4 osobe:
400 g pilećeg belog mesa, dve ne previše zrele banane, 2 kašike suvog groždja, 3 kašike seckanih, blanširanih i prženih badema, glavica luka, 2 čena belog luka, komad djumbira (oko 3-4 cm), 2 manje šargarepe, 2 kašičice kurkume, kašičica čilija u prahu, 2 crvene čili papričice, 250 ml jogurta, 2 kašike putera, so i listići korijandera ili peršuna.
Priprema:
Suvo groždje potopite u vrelu vodu, pileće meso isecite na komade, crni i beli luk očistite i sitno iseckajte, šargarepe izrežite na štapiće, banane na kolutove, a djumbir oljuštite i isecite što sitnije. U dubljem tiganju zagrejte dve kašike putera i na jakoj temperaturi ispržite komade piletine 2,3 minuta, stalno mešajući. Izvadite iz tiganja i ostavite sa strane. U istom tiganju prodinstajte crni luk, dodajte djumbir i šargarepu, ukoliko je potrebno stavite još malo putera. Posle 2,3 minuta dodajte beli luk, čili u prahu i kurkumu. Dinstajte na srednjoj temperaturi, uz stalno mešanje, sipajte jogurt i 150 ml vode, posolite i kuvajte još 5 minuta. Zatim dodajte piletinu, banane, oceđeno suvo grožđe, čili papričice, bademe i dinstajte na umerenoj temperaturi oko 15 minuta. Servirajte začinjeno listićima korijandera ili peršuna, uz pirinač.