Kraljevski rolatPotrebno je:
1 kg g pilećeg belog mesa bez kostiju, 300 g praške šunke, 400 g Frikom „Rojal miksa“, 200 g kačkavalja, 4 kriške hleba, 100 ml mleka, 4 jaja, 80 g putera, 4 dl pilećeg bujona iz kocke, veza peršuna, so i biber.

Priprema:
Sa pilećeg belog mesa skinite kožicu, operite ga i osušite. Svaki komad belog mesa istanjite nožem po dužini da dobijete po jednu veliku šniclu koju možete dodatno da istanjite tučkom. Posolite, pobiberite i ostavite sa strane. U većoj posudi pomešajte seckanu šunku, hleb koji ste potopili u mleko, dobro ocedili i izmrvili, Frikom „Rojal miks“, strugani kačkavalj, jaja, so, biber i seckani peršun. Istanjenu piletinu raširite na radnoj površini, punite je Frikom „Rojal miksom“, urolajte i uvežite kanapom. Rolate premažite razmekšalim puterom i položite u odgovarajući pleh. Prelijte ranije pripremljenim pilećim bujonom iz kocke i pecite 45 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. S vremena na vreme prelivajte sokom koje je meso pustilo tokom pečenja. Rolate ohladite, isecite na šnite i servirajte.

OSTAVI KOMENTAR