junetina-sa-pecurkamaPotrebno je:
300 gr. junećeg mesa, 400 gr. pečuraka po želji (šampinjoni, bukovače…), 2-3 manje glavice crnog luka, 3-4 češnjića belog luka, 2 dl. crnog vina, 1 kašičica senfa, malo ulja za prženje luka, seckan peršun – po ukusu, 1 kesica Knorr krem supe od pečuraka

Priprema:
Junetinu iseckati na kockice kao za gulaš. Pečurke oljuštiti, oprati i iseckati na krupnije komade.
Crni luk iseckati sitno i propržiti na maloj količini ulja, tako da dobije zlatno-žutu boju. Pred kraj prženja crnog luka dodati izgnječen beli luk i još vrlo malo propržiti.
Dodati meso i senf, vrlo kratko propržiti, pa naliti sa malo vode, poklopiti sud i ostaviti da se dinsta. Meso treba dinstati oko 2h, dok ne omekša, uz dolivanje vode (nekada i duže, a nekada i kraće, zavisi od mesa). Pred kraj dodati i vino.
Nakon toga dodati pečurke i dinstati sve zajedno dok pečurke ne omekšaju i dok približno polovina tečnosti koju su one pustile ne ispari (oko15-20 minuta).

Dodati sitno seckan peršun.
Supu razmutiti sa 250 ml. vode, sipati u prethodnu masu i pustiti da opet provri, uz povremeno mešanje. Kuvati još max. 5 minuta uz neprestano mešanje.
Služiti sa kiselom pavlakom (može i sa nekim prilogom, ukoliko baš želite, ali moj dragi i ja mislimo da bilo kakav prilog kvari ovaj divni ukus). Ovo jelo odlično se slaže sa polusuvim crnim vinom.

OSTAVI KOMENTAR