pile-u-sosu-od-belog-vinaPotrebno je:
1 pile (oko 1,4 kg), 150 gr dimljene slanine, 16 strukova vlašca, 2 kašike brašna, grančica timijana, list lorbera, 2 cl konjaka, 500 ml vina burgundca

Priprema:
Pile operite, obrišite i isecite na osam delova.Sitno isecite slaninu, iseckajte vlašac, pa propržite na umerenoj vatri dok ne dobije lepu žutu boju, pa izvadite iz tiganja, a na preostaloj masti sa svih strana ispržite meso koje ste prethodno uvaljali u brašno. Pržite dok ne dobije lepu žutu boju. U lonac zatim dodajte timijan i lorber, vratite slaninicu i vlašac, prelijte konjakom i vinom, poklopite i ostavite da se krčka oko sat vremena. Nakon sat vremena izvadite komade piletine, i ostavite na toplom, a sos još malo prokuvajte u otklopljenom loncu.Piletinu servirajte na tanjire prelivenu sa malo sosa.

OSTAVI KOMENTAR