Krmenadle-na-milanski-nacinPotrebno je:
8 krmenadli bez kostiju, 100 g brašna, 100 g prezli, 2 jajeta, 1 limun, 8 režnjeva ementalera, 8 zelenih maslina punjenih paprikom, 50 ml ulja

Priprema:
Meso operite, prosušite, izlupajte kuhinjskim tučkom, pa posolite i ostavite da odstoji četrdesetak minuta. Svaku šniclu uvaljate u brašno, zatim u umućena jaja, opet u brašno i na svaku stavite po režanj ementalera. Dobro pritisnite da se sir prilepi, umočite u jaja, zatim uvaljate u prezle i pržite na zagrejanom ulju vodeći računa da sir bude s gornje strane. Kad donja strana porumeni, pažljivo okrenite šnicle i ispržite ih i s druge strane. Gotove šnicle poređajte na papirni ubrus da upije suvišnu masnoću, servirajte na tanjir i ukrasite kolutovima limuna i punjenim maslinama.

OSTAVI KOMENTAR