Musaka-od-povrcaPotrebno je:
2 manje tikvice, 2 bela krompira, 2 cveta brokoli, 2 šargarepe, 1 srednja glavica luka, 1 kašika putera, 2 jaja, 1 kašika seckanog peršuna, 150g oceđenog svežeg sira, 50g rendanog parmezana, 1 muskatni orašćic, so, biber

Priprema:
Tikvicu, kuvani krompir i šargarepu nasecite na kolutove. Brokoli kratko blanširajte. Rernu zagrejte na 180 stepeni. Luk isecite na kockice i propržite na maslacu. Umešajte žumanca, peršun i potom varjačom umešajte belanca koja ste umutili u čvrst sneg. Smesu posolite, pobiberite i dodajte muskatni oraščić. Podmažite 4 manja kalupa i slažite redom povrće (naizmenično), a između povrća fil od sira i jaja. Na kraju pospite parmezanom i zapecite 15 minuta.

OSTAVI KOMENTAR