ćureći-paprikasPotrebno je:
500 g ćurećih grudi, 400 g krompira, 200 g paradajza , 200 g paprike , 200 g šargarepe, 100 g crnog luka, 2 čena belog luka , 250 ml pileće supe , 200 ml belog vina, 2 kašike maslinovog ulja, kašičica ruzmarina , so, biber, lovorov list

Priprema:
Sitno iseckajte crni i beli luk, očišćenu šargarepu isecite na kolutove, paradajz na kriške, a krompir i papriku na kockice. Meso isečeno na kocke propržite na malo ulja, posolite i pobiberite. Dodajte luk, šargarepu i krompir, dinstajte pet minuta pa nalijte supom i vinom. Zatim dodajte lovorov list, paradajz i ruzmarin pa još malo prodinstajte. Prespite u vatrostalnu činiju i stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni oko pola sata.

OSTAVI KOMENTAR