Potrebno je:
500g bukovače, 500g krompir, 0,3 dcl, mleko, 5-6 sk(supena kaš.) brašno, 1-2 kk(kaf.kaš.) luk vlašac, 1/2 kk beli luk u prahu po ukusu, so i vegeta prstohvat, biber, 1-2 jaja, 3-4 kašike pavlaka.
Priprema:
Bukovače uvaljati prvo u razmućeno jaje koje ste prethodno posolili, a zatim uvaljati u brašno(to može biti i kukuruzno brašno) u koje ste umešali beli luk u prahu, biber i luk vlašac. Možete ih peći ili pržiti-po želji. Nakon prženja ili pečenja ređajte ih na papirni ubrus kako biste odstranili višak masnoće.Kao prilog obarite krompir u slanoj vodi i napravite bešamel sos. Bešamel pravite tako što zagrejete malo maslaca, ulja ili margarina(2-3 kašike), dodate 2-3 kašike brašna, malo propržite i dodate šolju hladnog mleka. Mešajte dok ne provri i dodajte malo luka vlašca i malo soli. Pavlaku umešajte u bešamel kada ste ga sklonili sa vatre.