pasulj paprikasPotrebno je:

300 g pasulja, 500 g zeleni za supu, 120 g dimljene slanine, 1 kašika ulja, 1 lovorov list, 3 vezice majorana, 300 g krompira, kašičica mlevene crvene paprike, 4 viršle, so, biber, vinsk, sirće, 1 praziluk

Priprema:

Pasulj prelijte sa 1,8 l hladne vode i ostavite ga da se natapa preko noći. Idući dan ga ocedite, ali sačuvajte 1,5 l vode u kojoj je stajao preko noći.

Šargarepu i zelen isecite na kocke, praziluk na kolutove. Slaninu isecite što sitnije i propržite na ulju.

Dodajte zeleniš i dinstajte još tri minuta. Dodajte lovorov list, majoran i pasulj i prelijte ga vodom u kojoj je pasulj stajao preko noći, pa kuvajte jedan sat.

Krompir isecite na kocke. Dodajte ga u paprikaš posle tridesetak minuta. Na kraju dodajte crvenu papriku, pobiberite i posolite prema ukusu.

OSTAVI KOMENTAR