Potrebno je:
500 g kupusa ribanca, 2 karabataka s batakom, glavica crnog luka, 2 kašičice suvog biljnog začina, kašičica šećera, lovorov list, ulje
Za knedle:
200 g bajate sredine od hleba, 2 kašike prezli, kašika maslaca, 3 jajeta, pola glavice crnog luka, 2 kašike seckanog peršuna, pola kašičice suvog biljnog začina, pola kašičice bibera, 150 g dimljene slanine, oko 200 ml mleka
Priprema:
Na ulju propržite seckani crni luk, dodajte šećer, kupus, lovorov list i suvi biljni začin. Dinstajte oko pola sata na laganoj vatri u polupoklopljenoj posudi i povremeno podlijte vodom.
Za knedle naseckan crni luk i slaninu propržite na maslacu, pa ohladite. Sredinu hleba isecite na kocke i sušite u rerni na 200 stepeni. Zatim ih zalijte mlekom, dodajte biber, seckani peršun, razmućena jaja, prohlađenu slaninu, suvi biljni začin, prezle i sve dobro izmešajte. Smesu oblikujte u valjak, uvijte u krpu i stavite u ključalu vodu i kuvajte desetak minuta. Pileće meso posolite i pržite na zagrejanom ulju da porumeni sa svih strana. Kupus poslužite s mesom i kolutovima rolata.