Potrebno je:
4 bataka, 4 kašike putera, glavica crnog luka, pola veze peršuna, čen belog luka, suvi biljni začin, malo soka od limuna, 2 kašike maslinovog ulja, 4 lista gaude, so
Priprema:
Omekšali puter dobro umutite sa solju i malo suvog biljnog začina. Ovako pripremljenim puterom namažite batake i ostavite ih da odstoje u frižideru bar pola dana. Očistite crni i beli luk i zajedno sa peršunom sameljite u blenderu. Dodajte ulje i malo suvog biljnog začina, pa ovom pastom premažite batake i pritisnite ih nečim teškim, da sve dobro prione.
Pecite na roštilju ili na teflonu, i svakih pet minuta okrećite dok meso ne dobije zlatnosmeđu boju. Kada je meso pečeno, na svako parče stavite po list gaude, poklopite i ostavite da se sir istopi. Pre serviranja batake nakapajte sokom od limuna.