podvarak-na-nemacki-nacinPotrebno je:

1 kg kiselog kupusa ribanca, 200 g suvih šljiva, 2 glavice crvenog luka, 5 čenova belog luka, 2 dl suncokretovog ulja, 3 lista lovora, so i biber u zrnu po ukusu.

Priprema:

Crveni i beli luk sitno iseckajte i pržite na ulju na umerenoj temperaturi u velikom tiganju ili šerpi, dok luk ne omekša. Zatim dodajte oprane cele suve šljive (bez koštica), listove lovora, biber u zrnu, pržite nekoliko minuta uz stalno mešanje. Kupus ocedite, ukoliko je previše slan operite, stavite ga u tiganj sa šljivama i lukom i pržite 10 minuta, sve vreme mešajući. Podvarak sipajte u vatrostalnu posudu ili dublji pleh, nalijte oko 4 dl vode i pecite 60 minuta u rerni na 180 stepeni. Kao prilog servirajte pečeni ili pire krompir.

OSTAVI KOMENTAR