Potrebno je:
2 kg telećih prsa
Za nadev:
2 kriške hleba, 250 ml mleka, 1 glavica luka, 2 vezice peršuna, 200 g bukovača, 50 g maslaca rendana kora limuna, 2 kašike soka od limuna, 1 kašika prezli, 2 jaja, so, sveže mleveni biber
muškatni oraščić, 50 ml ulja, timijan, 50-100 ml belog vina, 1 kašika suvog začina
Priprema:
Hleb iseckajte na kockice i prelijte vrelim mlekom. Luk i peršun naseckajte, pečurke isecite na fine trake. Na dve kašike maslaca prodinstajte crni luk, naseckani peršun i pečurke. Dinstajte oko 5 minuta, dok ne ispari tečnost. Preostali maslac umutite i dodajte mu koru i sok od limuna, natopljeni hleb, razmućena jaja, pripremljene pečurke i prezle. Posolite, pobiberite, dodajte muškatni oraščić i suvi začin. Grudi zasecite, napunite i pričvrstite otvor. Spolja meso malo posolite. Ulje zagrejte u plehu i dobro propržite meso s obe strane na jakoj vatri. Zatim dolijte malo vode i pecite pokriveno aluminijskom folijom oko sat i po na 200°C. Pred kraj pečenja skinite foliju, zalijte vinom, u koje ste dodali malo timijana.