ŠNICLE PUNJENE SIROMPostupak pripreme:
Svinjsko meso iseci na tanke snicle i istanjiti čekićem.
Posoliti, pobiberiti i posuti začinom, dobro uviti u samolepljivu foliju, pa staviti u frižider da odstoji bar 30 minuta.
Sir izgnječiti viljuskom, dodati 1-2 jaja, da masa ne bude retka, jer će curiti pri prženju. Ako je sir neslan, malo posoliti.
Dimljenu slaninu iseći na štapiće.
Na svaku šniclu, po dužini, staviti sira i po jedan štapić slanine, krajeve saviti, pa meso urolati i malo rukom stisnuti i oblikovati.
Valjati u brašno, zatim u jaje, pa u prezle.
Prziti na zagrejanom ulju sa obe strane, da lepo porumeni.
Vaditi na papirni ubrus, da upije višak masnoće.
Pri konzumiranju preliti limunovim sokom i namazati majonezom, servirati sa pomfritom i zelenom salatom, koje treba preliti sa malo maslinovog ulja ili nekom sezonskom salatom.
Sastojci:
Pohovanje snicli: :
5 kom ,svinjskih šnicli, 150 gr sira, 2- 3 kom jaja, 50 gr dimljene slanine,100 gr brašna, 1.kasičica soli, 1. kašicica suvog biljnog začina, 1. kasicica bibera mlevenog,80 gr prezli
1,5 dl ulja za prženje
Prelivanje: :
2-3 kašičice, majoneza po zelji, limuna

OSTAVI KOMENTAR