raznjici-na-patlidzanuPotrebno je:
za bajaldi
200 g plavog patlidžana, 50 g luka, 50 g tikvica, 50 g paprike babure, 2 čena belog luka, 5 g svežeg bosiljka, 15 ml maslinovog ulja, 15 g parmezana, 4 g soli, 20 g peršunaza          za ražnjiće
200 g jagnjećeg buta, 100 g crnog luka, 60 g zelene babure, 2 g ruzmarina, biber, so

Priprema:
Operite patlidžan, presecite ga uzduž napola i ispržite na ulju. Izvadite mu zatim sredinu i isecite je na kockice. Na ulju propržite beli luk, pa dodajte na kocke iseckane crni luk, papriku, tikvice i paradajz. Kada se povrće dobro uprži, ubacite plavi patlidžan, so, biber, bosiljak i peršun. Filom punite polutke patlidžana, pospite parmezanom i pecite 20 minuta na 200 stepeni. Meso od buta isecite na sitnije kocke, a papriku i crni luk na kocke iste veličine. Na ražnjić naizmenično ređajte meso, luk i papriku. Nanizane štapiće poređajte u posudu, pospite seckanim ruzmarinom, prelijte uljem i stavite u frižider na dva sata da se marinira. Meso potom isecite na grilu, posolite i poređajte na podlogu od patlidžana.
Izvor:Blic Žena

OSTAVI KOMENTAR